Verbouwen met een container van De Mol Recycling? Is signalisatie nodig?

Container Gent De Mol Recycling

Je wilt een afvalcontainer huren maar je weet niet waar je moet beginnen? Geen nood! Het ervaren team van De Mol Recycling staat altijd voor je klaar om je met raad en daad bij te staan. Maar wanneer heb je nu wel een vergunning nodig en welke signalisatie moet je voorzien? We geven alvast graag een antwoord op die vraag!

Je wilt een afvalcontainer huren maar je weet niet waar je moet beginnen? Geen nood! Het ervaren van De Mol Recycling staat altijd voor je klaar om je met raad en daad bij te staan. Maar wanneer heb je nu wel een vergunning nodig en welke signalisatie moet je voorzien? We geven alvast graag een antwoord op die vraag!

Openbare weg? 

Als je een container wil huren, is het natuurlijk  vanzelfsprekend om deze zo dicht mogelijk bij de werkzaamheden te kunnen plaatsen. Hierbij is het belangrijkste is om je de vraag te stellen of de container op de openbare weg geplaatst zal worden of niet. Als je ervan overtuigd bent dat de container NIET op de openbare weg zal staan (en totaal geen plek op de openbare weg in beslag neemt), is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Je moet ik  in dat geval enkel voor zorgen dat de levering en ophaling van de container vlot en makkelijk kan  plaatsvinden, reken hierbij ook de extra ruimte in die de vrachtwagen nodig heeft om de container comfortabel en veilig af te zetten en op te pikken.

Indien de container wel op de openbare weg komt te staan, zijn er twee zaken waar je dient voor in te staan: het aanvragen van een vergunning en het voorzien van de nodige signalisatie. Om de plaatsing en ophaling van de container  zo goed en zo vlot mogelijk te laten verlopen, moet je tijdig parkeerborden aanvragen en plaatsen op de desbetreffende gereserveerde zone. Dit zorgt ervoor dat de container makkelijk geleverd en opgehaald kan worden en dat de chauffeur zeker voldoende plaats heeft. Daarnaast is het wettelijk verplicht om je afvalcontainer te voorzien van de wettelijke signalisatie. Het verkeersbord D1 en een oranjegeel knipperlicht is hier vereist. Afhankelijk van de gemeente waarin je de container wil plaatsen, zal de aanvraag van je vergunning op een bepaalde manier moeten gebeuren. Je kan hiervoor best de website van je gemeente raadplegen of bij het gemeentehuis langsgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *