4 tips voor het huren van een container bij bouw- en verbouwingswerken

Het team van De Mol Recycling – containerverhuur geeft je de volledige ondersteuning als je een afvalcontainer wil huren voor je groenafval

Iedereen die besluit om niet te huren moet ooit de keuze maken tussen bouwen, kopen of renoveren.
Dat is voor de meeste mensen een weloverwogen beslissing aangezien elke optie voor- en nadelen heeft. Het is pas wanneer je die aan je persoonlijke voorkeuren koppelt dat de juiste keuze duidelijk wordt. Bij een omvangrijke verbouwing met veel sloopafval kun je flink besparen op de sloopkosten door zelf de handen uit de mouwen te steken. Daarvoor is een afvalcontainer onmisbaar. Maar waar moet je dan zoal op letten?

1. Containers voor verschillende afvalstromen
Ga je verbouwen, maar is er nog redelijk wat afval van de vorige eigenaar. Overweeg dan om ook voor deze opkuis een container te huren.

2. Beter te groot dan te klein
Containers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Laat je niet te snel afschrikken door eventueel hogere kostprijs. Want hoe groter de container, hoe minder ophaalbeurten. Ook zo bespaar je.

3. Container op straat
Bouwen of verbouwen in de stad is ook een logistieke uitdaging. Het is mogelijk om een afvalcontainer op de openbare weg te plaatsen, maar dat moet je minstens een week op voorhand een vergunning en signalisatie aanvragen bij de bevoegde dienst op het stad- of gemeentehuis. (dit kan ook reeds veelal digitaal)

4. Timing is alles
Staat je eerste aannemer al klaar om aan de slag te gaan bij jullie? Dan is het belangrijk om hem een realistische aanvangsdatum te geven. Probeer daarom uit te stippelen hoe jullie het afbraakproject concreet zien. Lijst eerst en vooral op wat er allemaal moet gebeuren en plan vervolgens alle taken in. Belangrijke vragen die je je moet stellen (en die een grote impact zullen hebben op de duur van het afbraakproject) zijn of jullie enkel in het weekend kunnen afbreken of dat er gedurende de werkweek ook vooruitgang kan worden geboekt? Zullen jullie het volledige afbraakproject met twee afwerken of kunnen jullie rekenen op een grote achterban van handige Harry’s?

Contacteer ons vrijblijvend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *