Happy Birthday patron … Danny De Mol

Danny De Mol - De Mol Recycling - DM.Equine - Grondwerken De Mol

Vandaag vieren we de 50e verjaardag van Danny De Mol, de oprichter van ons bedrijf. Een man met het hart op de juiste plaats. Ondernemend met een passie voor duurzaamheid en focus op de toekomst.

26 November 2020 is een mijlpaal in het leven van Danny De Mol. Een man met een missie met een gouden hart.

Danny De Mol, oprichter van het grond- en wegeniswerkenbedrijf De Mol Grondwerken bvba, is een op en top self made man. Twintig jaar geleden startte hij met één vrachtwagen en bescheiden ambities. Vandaag staat hij aan het hoofd van verschillende bloeiende bedrijven in grondwerk, wegeniswerken, recyclage maar ook specifieke niches zoals het aanleggen van paardenpistes, omheiningen, schuilstallen, etc.

 

Ondernemen is een tweede natuur bij Danny De Mol. Geprikkeld door wat hij zag bij kleine aannemers startte hij in 1999, op 29-jarige leeftijd, zelf in de sector en probeerde zich een plaats in de markt te werken.

De eerste vrachtwagen 

“Die eerste MAN, die herinner ik me nog heel goed”, vertelt Danny. “We hadden toen niet de middelen voor een nieuwe en ook niet het budget om hem in een bedrijfskleur te spuiten, maar hij stond zo mooi in zijn kleur, dat alles wat we de eerste tien jaar kochten ook oranje was zodat tien jaar lang oranje onze bedrijfskleur is geweest.” “Hij is zeker tien jaar meegegaan en we waren er zo tevreden mee dat vandaag alle vrachtwagens op het bedrijf nog steeds van MAN zijn. De bedrijfskleur is intussen aangepast naar metallisch lichtblauw en ook het logo is gewijzigd bij het tienjarig bestaan. De naam ‘De Mol’ heb ik behouden. Ik kon toch moeilijk anders als grondwerker met zo’n familienaam (lacht)”.

Een indrukwekkend machinepark

Door de groeiende vraag van klanten groeide het bedrijfje van Danny pijlsnel en al snel moest het machinepark aangevuld worden. Ondertussen is het machinepark indrukwekkend, alles in eigen beheer, zelden moeten ze beroep doen op externen.

Trouw aan mensen, niet aan merken

De reden is eenvoudig: “Als je goede mensen hebt moet je die houden, alleen dan kan je vooruit. En als je je mensen wil houden moet je erin investeren. Ik hou niet vast aan één merk, ik wil dat mijn mensen blij zijn. Alleen zo krijg ik een team waarmee ik vooruit kan.”

De vloot bij Grondwerken De Mol telt een hele resem aan verschillende merken. Het enige merk waar Danny trouw aan blijft, is MAN voor de vrachtwagens.

Waterbouwkunde en recyclage

De voornaamste werkzaamheden van Grondwerken De Mol zijn algemene wegeniswerken en rioleringswerken. De laatste jaren heeft het bedrijf er echter een groeiende tak waterbouwkunde bij. Een tak die nauw aansluit bij de hoofdactiviteiten: betuinen en bestorten van waterpartijen, vijvers, beken en sloten, het uitkolven van de gronden, maar ook het beheer van deze waterpartijen hoort erbij. Zo zorgt Grondwerken De Mol voor het jaarlijks onderhoud van sloten en grachten, het maaien van de kanten en slibruiming.

Naast Grondwerken De Mol is Danny ook een aantal jaren bezig met recycleren van eigen en extern werfmateriaal met De Mol Recycling gelegen op een terrein in de haven van Gent. We zijn gestart met 25.000 min concessie. Intussen zitten we aan 38.000 m2. De Mol Recycling kwam er in de eerste plaats voor het verwerken en nieuw leven geven aan de vrijgekomen materialen door het zeven en breken van grond. Tevens biedt  De Mol Recycling een containerdienst aan voor bedrijven en particulieren. De reststromen van Grondwerken De Mol kunnen ze op deze manier wegwerken aan democratische prijzen, maar blijven in de eigen keten. De slogan is dan ook “wij geven uw afval nieuw leven”.

 

Paradepaardje

Naast Grondwerken De Mol en De Mol Recycling staat Danny ook nog aan het hoofd van DM Equine , letterlijk zijn paradepaardje, want met dit bedrijf legt hij paardenpistes en -afsluitingen aan. “DM equine is gekomen door de interesse van de kinderen voor de paardensport. Wij hebben de machines en de knowhow voor dit type werk, en via de wedstrijden kwam op een gegeven moment de vraag voor de aanleg van een piste en omheining in Beervelde, Flanders Horse Event. Zo is de bal aan het rollen gegaan, en intussen 15 jaar later is DM Equine een hele mooie speler geworden in deze nichemarkt. We legden eveneens de piste en omheiningen aan voor Jumping Waregem. Ook vele professionele stallen vonden ondertussen de weg naar DM Equine, we mochten  stal De Bisschop, K&G Sporthorses, familie Geurts, Tal Milstein Stables, etc. aan ons klantenbestand toevoegen. DM Equine staat voor kwaliteit en knowhow, we willen het aanspreekpunt zijn voor de realisatie van de klant zijn totaalproject in de paardensector, niet enkel pistes en omheiningen maar ook schuilstallen, stapmolens, longeercirkels horen tot onze mogelijkheden.

DM Equine heeft ook nog een onderdeel zijnde DM Breeding, de passie voor de paardensport heeft ervoor gezorgd dat niet enkel zijn kinderen de mogelijkheid kregen om deze mooie sport te beoefenen maar vooral dat Danny ervoor koos om sportpaarden te fokken; Zelf kon hij rekenen op enkele merries met mooie bloedlijnen en voegde daarbij ook nog enkel fokmerries toe die in de topsport hadden gezeten. Veulens op de wereld zetten en ze alle kansen geven om de topsport te bereiken is hier dan ook prioriteit. We kijken uit naar paarden in de sport met het achtervoegsel “DM” in hun naam.

Organisator Flanders Horse Event

Reeds 15 jaar is Danny betrokken bij de organisatie van Flanders Horse Event, de internationale jumping te Beervelde waar hij samen met Patrick Gansbeke de organisatie op zich neemt, geruggesteunt door Caroline De Rooze die sinds kort ook deel uitmaakt van het DM Equine team.

Flanders Horse Event vindt plaats in de achtertuin van Danny De Mol. Door het jaar heen onderhoudt hij de contacten met verschillende klanten en leveranciers en zorgt voor de nodige sponsors. Tijdens het event staat Danny vooral in het logistieke gedeelte.

 

De toekomst

Zijn bedrijf overlaten? Daar denkt Danny nog niet aan, integendeel: hij is nu al bezig met het volgende hoofdstuk van zijn bedrijf. Hoe de toekomst er dan precies zal uitzien, laat hij voorlopig nog in het midden.

“Mensen denken soms dat ik nooit ga kunnen loslaten of verkopen. Inderdaad mijn bedrijven zijn mijn kindjes, ik heb daar mijn hart en ziel ingestoken en er hard aan gewerkt. Met de ploeg die me nu omringt kan ik vooruit, zeker op termijn en met een aangepaste infrastructuur. Maar dat wil niet zeggen dat ik me niet durf omringen door slimme mensen. Ik ben een ambitieuze jongen en heb gezond boerenverstand, maar ik ben niet bang om me te laten bijstaan. Als we mooie cijfers kunnen voorleggen, kunnen we de volgende fase starten en onze plannen en ambitie verder uitwerken. En wil één van mijn kinderen ooit overnemen, dan zal ik hen steunen. Maar daar zijn we nog lang niet aan toe; er staan nog maar 50 jaren op de teller!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *