Betongranulaat van hoge bouwtechnische kwaliteit

De Mol Recycling zet volop in op gerecycleerde betongranulaten van diverse kalibers. Een ecologisch alternatief ter vervanging van primaire grondstoffen.

Brekerszeefzand bij De Mol Recycling

Brekerszand, brekerzeefzand of sorteerzeefzand?

Brekerszand – niet te verwarren met brekerzand, een primaire grondstof dat ontstaat na het breken van grind – is een secundaire grondstof die overblijft bij het breken van puin. Deze is afkomstig van bouw- en sloopafval. Na het breken van bouw- en sloopafval in de puinbreekinstallaties kunnen de steenachtige fracties gezeefd worden voordat het bouw- en sloopafval wordt gebroken tot puingranulaat waardoor er brekerzeefzand ontstaat. Sorteerzeefzand wordt dan op zijn beurt verkregen door het afzeven van de fijnste materialen in sorteerinstallaties voor bouw- en sloopafval.

Zowel brekerzeefzand, sorteerzeefzand als zeefzand zijn afkomstig van een vergunde recuperatie-inrichting van bouw- en sloopafval. De samenstelling van de drie grondstoffen zijn bovendien onderworpen aan diverse voorwaarden alvorens ze in aanmerking komen voor het gebruik als grondstof. Dit is vastgesteld in VLAREMA (bijlage 2.2, Afdeling 2).

Brekerzeefzand van hoge bouwtechnische kwaliteit

Naast de basiseisen worden er diverse technische eisen opgelegd. Bij De Mol Recycling bent u er zeker van dat het brekerzeefzand van hoge bouwtechnische kwaliteit is. De Mol Recycling beschikt dan ook over een volledige technische fiche die steeds raadpleegbaar is.

Doordat het materiaal voldoet aan de bouwtechnische kwaliteitsvereisten is het uitermate geschikt voor diverse toepassingen zoals het aanvullen van sleuven of het gebruik als ophogngsmateriaal onder aan te leggen verhardingen. De Mol Recycling

Voor bijkomende info kan u ons steeds contacteren via [email protected] of +32 499 53 75 45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *