Ontdek het verschil tussen compost, teelaarde en potgrond?

De Mol Recycling - recyclage park

Teelaarde en potgrond zijn niet hetzelfde. Alhoewel beiden er ietwat gelijkaardig uitzien, verschillen ze grondig.  Beide grondsoorten hebben een verschillende samenstelling. Door onze zware inspanningen voor recyclage kun je bij De Mol Recyclage ook grondstoffen verkrijgen. 

Teelaarde is ook beter bekend als tuingrond of zwarte grond… De grond bevat vier elementen: mineralen, organische deeltjes, lucht en water. Deze samenstelling zorgt ervoor dat planten en bloemen erin kunnen groeien. Tuinaarde wordt met name gebruikt voor het opvullen van borders zodat er planten en bloemen in geplaatst kunnen worden.
Compost is een echte bodemverbeteraar. Ofwel wordt compost altijd toegepast in bestaande grond met als doel de grond te verbeteren. Compost wordt doormengt door de bovenste laag van de tuingrond. Door het mengen door de toplaag wordt de structuur en de vruchtbaarheid van de grond verbeterd. Compost heeft een hogere voedingswaarde voor de bodem dan bemeste tuinaarde.
Potgrond
Potgrond is grondsoort met een specifieke structuur, speciaal voor het planten van bloemen en planten in potten. In tegenstelling tot reguliere tuinaarde is potgrond licht van gewicht en bevat het voedingsstoffen. Potgrond bevat diverse bestanddelen, zoals veen, tuinturf en compost. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat de potgrond goed gevoed is en voldoende water kan bufferen. Hydrokorrels worden vaak ook gebruikt combinatie met potgrond voor het vullen van potten en bakken. Hiermee voorkom je dat plantwortels wordt te nat komende te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *