De Renovatiepremie … een must

Renovatiepremie De Mol Recycling

De energieprijzen slaan de pan uit, dat kan er voor zorgen dat je enkele grondige verbouwingen plant voor je woning. Met hoge prijzen is elk financieel steuntje nuttig. Dankzij de Vlaamse overheid krijg je nu via Mijn VerbouwPremie een duidelijk overzicht over de verschillende premies waar je recht op hebt. Voortaan hoef je als particulier of bedrijf maar één premie aan te vragen en dat via één digitaal loket. Handig!

Voor wie en welke werken

Al wie investeert in een bestaande woning, appartement (open definitie), appartementsgebouw (open definitie) of een niet-woongebouw (bijvoorbeeld een bedrijfspand of kantoorgebouw), zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel (open definitie)) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Even duidelijker geven we hier een overzicht voor wat je allemaal op een premie kan rekenen.

  • Dak: isolatie en renovatie
  • Buitenmuur: isolatie en renovatie
  • Vloer: isolatie en renovatie
  • Ramen en deuren: glas en buitenschrijnwerk
  • Binnenrenovatie: binnenmuren, plafonds en trappen
  • Hernieuwbare energieproductie: zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler
  • Elektriciteit en sanitair

Voorwaarden

Jouw premie aanvragen mag dan stukken eenvoudiger worden, toch zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan de Mijn VerbouwPremie. Zo moeten de gerenoveerde daken, buitenmuren en vloeren ook geïsoleerd zijn om een premie te ontvangen. Ook gelden er aparte regels voor appartementsgebouwen en meergezinswoningen, die hier in detail te raadplegen zijn. Neem daarom rustig je tijd om alle voorwaarden op de site van de Vlaamse overheid door te lezen, voordat je begint aan de renovatiewerken. Een aanvraag versturen kan vanaf 1 oktober 2022 via www.Mijnverbouwpremie.be

De Mol Recycling staat paraat tijdens je verbouw werken …

Op het recyclagepark van De Mol Recycling kan je zowel als bedrijf of als particulier rechtstreeks diverse afvalstromen aanleveren die vrijkomen tijdens jouw renovatie- of bouwproject,

Tevens kan je beroep doen op onze containerdienst voor het plaatsen van afzetcontainers voor diverse afvalstromen of het aanleveren van aanvulzand / teelaarde / diverse kalibers gebroken puingranulaten.

Zelf je kosten voor de afvalcontainer simuleren? Dat kan eenvoudig online! Klik hier