Welke stappen neem je voor container te huren?

De lente is stilaan in aantocht, de ideale periode dus voor een lenteschoonmaak, een verbouwing, een klus in de tuin of een andere karwei. Dit gaat natuurlijk gepaard met het nodige afval, waarbij je best beroep kan doen op een afvalcontainer. Een container huren is heel eenvoudig. Hier zijn de 5 stappen naar het huren van een container.

Een container huren in 5 stappen

STAP 1: Ga na of je een vergunning nodig hebt

Wanneer de plaatsing van een container verkeershinder kan veroorzaken, moet je een signalisatievergunning aanvragen zodat de verkeersbelemmering gepast gesignaleerd kan worden. Een signalisatievergunning moet steeds vooraf bekomen worden. Dergelijke vergunning wordt afgeleverd door, en moet dus aangevraagd worden bij het gemeente- of stadsbestuur waar je de container wilt plaatsen.

STAP 2: Huur een container in functie van je afval

Om milieuredenen mag niet al het afval in dezelfde container worden beladen. Als je zo milieuvriendelijk mogelijk wil recycleren is het belangrijk om een container te huren in functie van het type afval. Op onze website vind je een oplijsting en omschrijving van de diverse afvalsoorten en het type container dat hiervoor geschikt is.

STAP 3: Bepaal welk formaat container u nodig heeft

Niet alleen zijn er diverse containers naargelang het type afval. Ook zijn er verschillende formaten in containers. Wanneer je een container huurt, moet je op voorhand aangeven welk formaat je wenst te huren. Uit ervaring weten we dat het niet gemakkelijk is om vooraf de hoeveelheid afval correct in te schatten en vaak wordt dit zelfs te laag ingeschat. Neem je inschatting daarom iets ruimer en kies desnoods voor een groter formaat om een te kleine container en extra kosten te vermijden.

STAP 4: Bestel je container tijdig

Ook al garanderen we een snelle service, het blijft belangrijk om je container tijdig af te roepen. Dit bespaard je een pak onnodige stress en bovendien ben je dan zeker dat jouw gewenste container op het gevraagde tijdstip geleverd wordt en kan je nog inspelen op onvoorziene omstandigheden.

STAP 5: Voorzie voldoende plaats voor de container

Een container neemt soms meer plaats in dan je verwacht. Voorzie dus voldoende ruimte om je container te kunnen plaatsen, alsook om deze met een vrachtwagen af te zetten en nadien terug op te pikken.

Extra tip: Let op de inhoud van de container

Eens je de container aan het vullen bent, zal je er van versteld staan hoe snel deze gevuld raakt. Respecteer zeker de maximale inhoud van de container, gezien deze namelijk nog op een veilige manier moet vervoerd worden in het verkeer. Wees ook waakzaam dat andere mensen geen afval in jouw container deponeren. Kijk dus regelmatig, bijvoorbeeld telkens wanneer je de container onbewaakt hebt achtergelaten, of er geen afval in zit dat er niet in thuis hoort.

Een container huren is heel eenvoudig. Bij De Mol recycling kun je containers huren voor verschillende soorten afval en in diverse formaten. Contacteer ons om je container te bestellen of om je bij te staan met professioneel advies. Via de link op onze website kan u op heel eenvoudige wijze bijkomende info opvragen en zelfs een container afroepen. https://demolrecycling.be/container-huren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *