Gipshoudend bouwafval komt vrij bij het afkappen van plakwerk. Het gaat voornamelijk om gyproc, afgekapte kalk en plakafval.
Description.
In de container voor cellenbeton of ytong mag zuiver cellenbeton, alsook stenen en panelen in cellenbeton en bewapend cellenbeton gestort worden.
Enkel ‘zuiver’ papier of kartonafval mogen in deze container. Het betreft kartonnen dozen, tijdschriften en kranten, eierdozen, enz.
Groenafval met wortels is het type snoeiafval dat vrijkomt door bomen en planten te rooien. De wortels en stronken worden gestort in deze container.
Snoeiafval zonder wortels of groenafval zonder wortels is gemengd tuinafval dat gecomposteerd kan worden. Snoeiafval zonder wortels ontstaat bij het snoeien van struiken of bomen en bij de aanleg of het onderhoud van tuinen.
Naargelang de herkomst en de gebruikswijze is houtafval onderverdeeld in een aantal categorieën. We spreken van onbehandeld, niet-verontreinigd behandeld en verontreinigd behandeld houtafval. In de handel spreekt men van A-hout, B-hout of C-hout, afhankelijk van de kwaliteit. Bij De Mol Recycling aanvaarden wij houtafval types A en B.
Dit type afval krijg je door het afgraven van een stuk gazon. Dan komen graszoden en de bijhorende grond vrij.
Grond met steenpuin komt vrij bij de afbraak van opritten en woningen bijvoorbeeld. Het gaat om grond, aarde en zand, stenen, stabilisé en asfalt. Ook stukken beton, bakstenen, dakpannen of vloertegels mogen in deze container.
Steenpuin zonder ander afval zoals bakstenen, puin beton en dakpannen horen hier thuis.
Gemengd afval wordt in de volksmond wel eens omschreven als ‘grof vuil’. Alle niet-gevaarlijk afval dat afgevoerd wordt bij het leegmaken van een woning, is gemengd afval.