Nuttige tips voor je inboedel opkuis!

Wanneer je te maken hebt met een volledige inboedel opkuis is dit vaak omwille van een erg ingrijpende gebeurtenis, zoals het overlijden van een dierbare. Uiteraard kan het ook omdat je graag een frisse wind in je interieur hebt. Wat de reden ook is, wat goede tips en hulp bij woningontruiming kunnen u net dat steuntje in de rug bieden.

Of u nu een woning ontruimt na overlijden of omdat u moet verhuizen, de spullen die achterblijven hebben altijd een waarde. Het ontruimen kan dus een hoop tijd in beslag nemen als u dit zelf doet. Sommige mensen willen zo snel mogelijk de woning leeghalen, terwijl anderen het huis graag zo lang mogelijk in de oude staat willen houden.

 1. Zorg voor coördinatie
  Het is belangrijk dat alles ordelijk kan uitgevoerd worden. Daarom is het nuttig dat je een coördinator aanstelt. Dit kan iemand binnen het gezin zijn of iemand uit de vriendenkring.
 2. Neem de tijd die nodig is
  Neem voldoende tijd voor het leegmaken van het huis. Denk goed na wat er met het huis/appartement en de inboedel moet gebeuren. Neem dus geen overhaaste beslissingen, waar u later spijt van kan hebben.
 3. Zorg voor de juist administratie
  Vaak gaat een volledige opruiming gepaard met wat administratieve verplichtingen. Breng deze in kaart en zorg dat je deze goed opvolgt, dit voorkomt onnodige kosten.
 4. Bezint eer ge begint
  Zorg ervoor dat je eerst even door het huis wandelt alvorens alles weg te halen. Zo kan je beslissen wat je eerst weg wilt of wat later. Desnoods plak je post-its op de meubelen.

Wat met de inboedel die zeker weg moet? Geen probleem! Bij De Mol Recycling zorgen we graag voor een correcte verhandeling. Je kan dienst doen op onze containerverhuur of zelf je inboedel deponeren bij ons in het recyclage park.