Verbouwen: welke container heb je nodig?

  Je gaat verbouwen of renoveren. Dan komt er heel wat bouwafval vrij. En dat wil je zo snel mogelijk afvoeren. Bespaar jezelf ettelijke trips naar het containerpark en huur een container. Maar hoe kies je de juiste container? Een container kies je in functie van de afvalsoort en de gewenste afmeting.

  Voor welke verbouwingen kan je een container gebruiken?

  Een badkamer vernieuwen, een muur uitbreken, je keuken renoveren, de tuin onder handen nemen, … Het hoort allemaal bij verbouwen. Soms doe je het allemaal in één keer, soms deel je het op in stappen. Sowieso moet je je afval ergens kwijt en dan heb je een container nodig.


  Een container huren: wat zijn de voordelen?

  Door een container te huren en deze op de correcte manier te vullen, doe je niet alleen efficiënt aan afvalverwerking. Je draagt hierdoor ook je steentje bij aan het milieu. En het is ook gemakkelijk en tijdbesparend: je huurt een container en wanneer die vol is, wordt hij opnieuw opgehaald.


  Welk type container kies je?

  In de eerste plaats kies je een container in functie van het type afval dat er vrijkomt bij je verbouwingen. Bij het uitbreken van een oprit bijvoorbeeld, dan kan je een container voor grond met steenpuin gebruiken. Een woning leegmaken? Dan komt er zogenaamd ‘grof vuil’ vrij en dat hoort in een container met gemengd afval. Voor dakpannen, bakstenen of beton huur je een container voor zuiver steenpuin. Een container voor houtafval met glas kan je voorzien om oude houten deuren met glas te verwijderen. Doe je een grondige renovatie met afbraakwerken en komt er eigenlijk vanalles en nog wat vrij qua afval? Huur dan een container voor bouw- en sloopafval. Zelfs voor snoeiafval uit de tuin, met of zonder wortels, kan je een container huren.

  Welk formaat container heb je nodig?

  Je moet op voorhand toch een beetje proberen inschatten hoeveel afval er bij je verbouwingsklus zal vrijkomen. Check dan verder of je gewenste container op je oprit of parkeerplaats past. Lukt dat niet, dan moet je bij de stad of gemeente de nodige vergunningen aanvragen. Bij De Mol Recycling kan je afvalcontainers huren in diverse formaten, tussen de 6 m3 en de 30 m3.

  Wat moet je doen als je container vol is?

  Overladen is nooit een goed idee. Heb je dan toch je afvalstroom wat onderschat? Geen nood! Wanneer je container onverwachts te vol lijkt te geraken, dan kan je hem op korte termijn inwisselen voor een nieuwe container.

  Hoe lang mag je een container huren?

  Heel eenvoudig: je kan een container huren tot wanneer het past of tot wanneer de container vol is. Bij De Mol Recycling halen wij jouw container dan gewoon terug op.

  Vragen over welke container je nodig hebt?

  Ga je binnenkort verbouwen? Heb je een container nodig? Maar weet je niet zo goed welke container je best bestelt en in welk formaat? Wij geven je graag het juiste advies! Contacteer ons