Wil je de vruchten plukken van het snoeien, start dan georganiseerd aan jouw snoeiwerk

  Het is volop lente en de snoeiperiode staat voor de deur. Hoog tijd dus om de snoeischaar boven te halen en de tuin onder handen te nemen. Hier leest u 4 tips om georganiseerd aan de snoeiperiode te beginnen.

  1/ Kies het juiste tijdstip

  Er zijn diverse redenen waarom je planten moet snoeien en per plantensoort is deze verschillend. Planten worden gesnoeid om hen in model te houden, wildgroei te voorkomen, ze intensiever te laten bloeien of een betere vruchtopbrengst te garanderen. Elke plantensoort wordt daarom op een specifiek tijdstip en wijze gesnoeid. In mei en juni zijn vooral hagen en heesters aan een eerste snoeibeurt toe. Snoeien op een warme dag wordt niet aanbevolen. Door de warmte kunnen de snoeiwonden van de bladeren verbranden en slagen ze bruin uit.

  2/ Huur een container

  Er komt heel veel afval kijken bij het snoeien. Net zoals bij verbouwingen is ook bij het werken in de tuin een container geen overbodige luxe. Wil je op rozen zitten bij het snoeien, huur dan een container voor uw tuin- en snoeiafval om uzelf extra werk en tijd te besparen. Bij De Mol Recycling hebben we diverse containers voor elk type afval zoals snoeiafval (met of zonder wortels), aarde , graszoden, puin, gemengd afval, hout, enz.

  Wat er onder elk type afval verstaan wordt, kan u hier lezen.

  3/ Neem uw tijd

  Haast en spoed is zelden goed, neem uw tijd tijdens het snoeien om een mooi resultaat te bereiken. Onze containerservice houdt hier rekening mee. De container wordt geplaatst en opgehaald wanneer het voor u past. U dient enkel een melding vooraf te doen. Heeft u meer tuin- en snoeiafval dan verwacht? Contacteer ons minstens 2 uur op voorhand en dan wisselen wij zo snel mogelijk met een lege container.

  4/ Informeer over de regels

  Elke gemeente heeft zijn eigen voorschriften omtrent maximaal toegestane hoogte van hagen en bomen aan de straatzijde. Informeer u daarom steeds vooraf om problemen te vermijden. Ook voor het plaatsen van een container dient in sommige omstandigheden een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente. Hier vindt u alvast de aanvraagdocumenten.

  Klaar om aan het snoeien te gaan? Bestel dan hier uw container. Hebt u meer vragen over containerverhuur, snoeiafval of specifieke regelgeving? Contacteer ons via info@demolrecycling.be of 09 219 9000